Instrukcja korzystania z BIP
Ustawa z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198) nakłada na administracje publiczną obowiązek udostępniania informacji za pomocą publikatora teleinformatycznego zwanego Biuletynem Informacji Publicznej.
Biuletyn niniejszy został utworzony zgodnie z wymogami określonymi w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 17 maja 2002 r. w sprawie Biuletynu Informacji Publicznej (Dz. U. Nr 67, poz.619) i jest dostępny całodobowo pod adresem internetowym:
http://bip.czarnkowgmina.pl Informacja publiczna dotycząca Urzędu Gminy Czarnków została podzielona na poszczególne kategorie.Każda z kategorii została uszczegółowiona, kolejne poziomy menu pokazują się po ustawieniu kursora myszki na dziale głównym.
Wybór interesującej informacji dokonywany jest, podobnie jak w przypadku każdej innej strony internetowej, przez naciśnięcie "przycisku" opisującego daną informację.
Każda informacja, która jest publikowana w Biuletynie Informacji Publicznej jest identyfikowana poprzez określenie daty oraz osoby, które są odpowiedzialne za:
- wytworzenie informacji
- wprowadzenie informacji do podstrony BIP
- zaakceptowanie treści informacji
- ostatnią zmianę treści informacji
Na stronie znajdują się przyciski ekranowe umożliwiające bezpośredni dostęp do strony głównej BIP pod adresem:
www.bip.gov.pl oraz strony głównej serwisu internetowego Urzędu Gminy Czarnków pod adresem:
www.czarnkowgmina.pl
Biuletyn posiada także wyszukiwarkę kontekstową, pozwalającą na dotarcie do szukanej informacji po podaniu wyrazu (lub jego części) wchodzącego w skład szukanego tekstu.
Osoba, która wytworzyła dokument:
Michał Iwanicki
Data wytworzenia informacji:
14.02.2007 12:44:02
Osoba wprowadzająca informację:
Michał Iwanicki
Data ostatniej modyfikacji:
14.02.2007 12:44:02
Data publikacji informacji:
od 14.02.2007 12:44:02
Liczba odsłon:
0
Pokaż rejestr zmian
Data |
Osoba dokonująca zmiany |
Opis zmiany |
14.02.2007 12:44:02 |
Michał Iwanicki |
strona została dodana |